Блог статии што го содржат тагот занимливости

Титаник II повторно ќе заплови во 2022 година

На почетокот на 20-тите години, бил направен, како што на сите им е добро познато прекуокеанскиот брод, долг 269 метри, широк 28 метри и тежок 46.000 тони. Титаник на првото прекуокеанско патување тргнал од британското пристаниште Саутхемптон, но ова патување завршило трагично, и за зал не ги оправда мислењата и фактите дека е брод со

Прочитај повеќе

Ова парче мебел никогаш нема да ви се здосади!

Оваа година на Неделата за дизајн во Милано, беше презентирана софа, изработена од страна на меѓународната асоцијација за дизајн и иновации Карло Рати Асочати, со помош на Витра. Софата Lift-Bit е уникатен мебел што се трансформира од софа во столица, кревет, масичка, со други зборови во што вие ќе посакате. Ова парче мебел се состои од кластер

Прочитај повеќе

Откриена е нова планета!

Планета која „скита“ низ галаксијата без матична ѕвезда има неверојатен магнетизам и ги поттикнува научниците да обрнат внимание на магнетните својства и на други објекти надвор од нашиот Сончев систем.Астрономите открија огромна планета со помош на ВЛА опсерваторија во САД, планета кој талка околу 20 светлосни години далеку од нашето Сонце.

Прочитај повеќе

N/A