Блог статии од Иновации

Титаник II повторно ќе заплови во 2022 година

На почетокот на 20-тите години, бил направен, како што на сите им е добро познато прекуокеанскиот брод, долг 269 метри, широк 28 метри и тежок 46.000 тони. Титаник на првото прекуокеанско патување тргнал од британското пристаниште Саутхемптон, но ова патување завршило трагично, и за зал не ги оправда мислењата и фактите дека е брод со

Прочитај повеќе

Survival Constructions - џемпер кој ќе ви помогне да преживеете!

Во соработка со Claudine Pieters од Техничкиот универзитети во Ајндховен, Ева, креирала специјален џемпер кој детектира загадување на воздухот и во зависност од тоа го менува својот изглед.

Прочитај повеќе

Водопад на облакодер во Кина!

Можеби една од најфасцинантните работи кои ги создала природата се токму водопадите. Луѓето секојдневно патуваат и минуваат илјадници километри токму за да ги посетат најпознатитее водопади ширум светот. Но, градежна компанија од Кина, Guizhou Ludiya Property Management, добила несекојдневна идеја, да изгради водопад на облакодер. И додека светот

Прочитај повеќе

N/A