Блог статии од месец Maj, 2017

Дали навистина појадокот е најважниот оброк во денот?

Добро познат е фактот дека појадокот се смета за најважниот оброк во денот. Детално образложено, храната што се внесува рано наутро, дава енергија за целиот ден, заситува, па останатите оброци се помали, вечерата дури и може да се избегне, па така пред да си легнете вие не сте прејадени, а со тоа се намалуваат шансите за зголемување на тежината.

Прочитај повеќе

Клучни разлики меѓу менаџер и лидер

За да успеете и напредувате во бизнисот, ви треба структура на вработени со различни улоги.Улогите најчесто се јасно дефинирани, во компанијата се знае кој е кој, но една улога многу често збунува. Која е разликата меѓу лидерот и менаџерот? Дали овие две улоги се поврзани меѓу себе? Еве ги клучните разлики!

Прочитај повеќе

Најпосакуваните европски дестинации за 2017 година

Како и секоја година, па така и оваа, светскиот туристички водич „Lonely Planet“ ја објави листата на десетте најпосакувани дестинации во Европа за 2017 година.​Овие дестинации го имаат следниов редослед:

Прочитај повеќе

N/A