Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Survival Constructions - џемпер кој ќе ви помогне да преживеете!

Инспирирана од последните пронајдоци кои со однесуваат на ефектите од загадувањето на планетата, дизајнерката Eva Sonneveld, креирала моден концепт наречен Survival constructions чија примарна намена е да ви помогне да преживеете токму во таква загадена средина. 
Во соработка со Claudine Pieters од Техничкиот универзитети во Ајндховен, Ева, креирала специјален џемпер кој детектира загадување на воздухот и во зависност од тоа го менува својот изглед.
Џемперот е обоен со термохроматско мастило кое реагира и ја менува бојата во зависност од тоа колку е загаден воздухот околу вас. Замислете како би изгледал овој џемпер, доколку го облечете низ улиците во Скопје... 


 

Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A