Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Познат психијатар открива како да се справите со сите препреки во животот!

Без оглед на изворот на вашата нервоза, никогаш не е предоцна да се справите со ситуацијата, и смирено да продолжите понатаму. Но, што ако сте соочени со проблем и не сте сигурни како да го надминете и да го решите?

Секој од нас секојдневно се соочува со препреки, па затоа е важно да ја задржите главата исправена, без оглед на тежината на проблемот. Добро познатиот психијатар, Михаил Литвак, сподели совети кои навистина можат да ја променат вашата моментална ситуација.

 
1. Престанете да се жалите
 
Многу често луѓето сакаат да разговараат за некој зад грб. Не можете да кажете лошо за вашиот шеф, бидејќи имате семејство што го хранете и сметките за плаќање. Па, како можеш да се ослободиш од тие мисли? Многу едноставно. Без разлика колку добро звучи, тоа никогаш не е право да зборува лошо за другите. Со фокусирање на гневот и фрустрацијата во вистинската насока, резултатите ќе бидат феноменални.2. Интроспекција наместо депресија

Некои луѓе се навикнати на идејата за интроспекција, и многумина имаат навика да се сомневаат во сè околу нив. Интроспекцијата е добра, бидејќи објаснува дали одиш во вистинска насока. Но, ако претерувате, можете да создадете нешто што не постои. Затоа  запрашај се дали навистина има вистинска причина за она што го чувствувате...  Ако одговорот е негативен, тогаш опуштете се и уживајте во животот! 

 
3. Не можете да ги задоволите сите

Важно е да сфатите дека е невозможно да се задоволат сите. Ако сте фокусирани на тоа, веројатно ќе загубите добри работи во животот. Секој околу вас има различни потреби во зависност од карактерот. Ако се обидете да ги  задоволите потребите на сите, ќе го изгубите вашиот идентитет, а без тоа немате ништо. Престанете да ги задоволувате луѓето и да почнете да живеете.  

Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A