Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Ова парче мебел никогаш нема да ви се здосади!

Оваа година на Неделата за дизајн во Милано, беше презентирана софа, изработена од страна на меѓународната асоцијација за дизајн и иновации  Карло Рати Асочати, со помош на Витра.
 
Софата Lift-Bit е уникатен мебел што се трансформира од софа во столица, кревет, масичка, со други зборови во што вие ќе посакате. Ова парче мебел се состои од кластер на светло зелени, тапацирани столици кои се моторизирани со користење на линеарен погон. Ова значи дека перничето на столчето може да се подигне или спушти. Покрај тоа, може да се контролира преку сензори за допир или преку мобилна апликација.


 

Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A