Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Среќата се вика СЕСТРА!

Понекогаш помладата сестра која влегува во пубертет се однесува како таа да е постара од братот или сестрата. То е природни заради градењето на личноста и активирањето на женските, заштитнички хормони, кои подоцна преминуваат во мајчински инстинкт. А на постарите пак, тоа им пречи бидејќи и тие си имаат свои „бубачки“ во главата.  Сепак, едно е сигурно. Без разлика дали сте млади или стари, без разлика дали сте маж или жена, ако имате сестра сте посреќни, пошармантни, ментално и емоционлно поздрави ... Мажите кои имаат сестра се повеќе емоционално сигурни,  и имаат посамоуверен пристап во  социјалните интеракции.Резултатите за послободното однесување на мажите во интеракција со жените се објаснуваат со фактот дека присуството на девојка за време на адолесценцијата ја отвора комуникацијата и средина која ги опкружува станува многу попријатно место за  изразување. Изразувањето чувства е од клучно значење за психолошкото здравје, а сестрата е клучна за создавање на такво опкружување во семејството ", објаснува водачот на истражувањето, д-р Тони Кесиди.Мажите кои имаат сестра се многу поуспешни во заведување, и е докажано дека  мажите и жените кои имаат сестри се помалку се разведуваат. Они кои имаат сестри се поотпорни на стрес, тага, осаменост, страв и цела низа на лоши чувства, и се повеќе љубезни, пријателски настроени. 
Многу интересен е фактот што мажите кои имаат сестри, се посреќни во бракот бидејќи имаат осет за почитување на жените, внимателни се и заштитнички  се однесуваат кон нив, како што се однесуваат и кон својата сестра. Тие едноставно знаат како фунционираат жените и кои се нивните желби и потреби!

Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A