Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Перфекционисти, за Ваше добро, не отворајте!

Постои некое необјасниво чувство на среќа и задоволство кога ги гледате работите наредени во совршен ред и пропорции. Всушност, целиот свет е преполн со некоја природна симетрија, па аналогно на тоа и работите кои човекот ги создава се такви. Токму од таму доаѓа тоа чувство на задоволство кога нештата се поставени правилно. 
Спротивно на ова, кога е нешто асиметрично или поставено надвор од границите на тоа како нашиот мозок треба да го согледа, предизвикува некое чувство на немир и ужасна потреба да го исправите. 
Некои од нас, помалку, некои повеќе, но веруваме дека секој од вас ќе биде иритиран барем од една фотографија од овие во продолжение. 
А, вие перфекционисти, подобро не скролајте надолу.


Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A