Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Љубовна формула: Која е идеалната разлика во годините на партнерите?

Дали можеби клучот за идеална врска е во разликата во годините? 

Квалитетот на односот помеѓу партнерите зависат од голем број фактори. Разбирање, почит, поддршка и се разбира, љубовта се клучни за успехот на секој брак и однос, но се чини дека за врска или брак постои математичка формула, која лежи во разликата помеѓу години.

Според истражувањето спроведено на 3.000 мажи и жени во Европа постои формула која ги зголемува шансите за успех на врската или бракот. Се работи за разликата во годините помеѓу партнерите кои, според научниците, имаат идеална формула.Според психолозите, односот во кој мажот е постар од жената пет години има најголеми шанси за успех. Спротивно на тоа, односите во кои мажот постар од жената 10 или повеќе години има најмалку шанси за квалитетен заеднички живот.

Постојат докази дека жените  многу порано  емоционално созреваат од мажите и растојанието од 3 до 5 години, е совршено, бидејќи така партнерите имаат партнери на исто емоционално ниво.

Од друга страна, партнери од различни генерации, речиси сигурно ќе имаат различни ставови за животот , за вредностите, различни вкусови и ставови, кои со текот на времето може да доведе до нерешливите проблеми.

Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A