Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.

Работа од дома или во канцеларија, предности и недостатоци!

Работењето од дома и во канцеларија се две тотално спротивни, но паралелни начини на организирање на Вашите секојдневни активности, кои, нормално, имаат свои предности, но и недостатоци.
Од една страна работењето од дома ви дозволува да бидете сам сопственик на вашето време, сами да ги организирате вашите обврски, да заборавите колку е часот и кој ден е, додека пак, работењето во канцеларија ви овозможува полесно да се фокусирате и можеби, можеби да запознаете нови пријатели :)

Џејмс Чепман одлучил да ги претстави клучните разлики помеѓу работењето од дома и работењето во канцеларија преку 8 забавни илустрации.
Погледнете ги и бидете искрени! Во колку од нив се препознавте? :)

1. Работата и луѓето кои ги среќавате


2. Начин на облекување


3. Звуци кои најчесто ги слушате


4. Вашиот впечаток за времето5. Време кое го одвојувате за социјални мрежи


6. Станување и одење на работа


7. Божиќни и други видови на забави


8. Време е за пауза и малку храна...

Поврзани блог статии

Бидете секогаш во тек со новите содржини на НАВЛЕЧИ СЕ. Следете нè на ИНСТАГРАМ, ТВИТЕР и станете фанови на нашата ФЕЈСБУК страница.
N/A